top of page

Januar

Januar er sammen med februar de to koldeste måneder på Cypern. I de kystnære områder kan temperaturen nå helt ned på 7-8 grader og 5-6 grader inde i landet.  Mest normalt er dog dagtemperaturer på 12-16 grader. Der er stor sandsynlighed for regn. Januar er en af de mest regnfulde måneder på Cypern. Inde i landet er der også risiko for frost og hagl. I bjergene vil der falde sne og temperaturen vil sjældent nå over 5-6 grader. I bjergområdet kan der også være dage med minusgrader. Rejser du til Cypern i januar, så anbefales det at pakke en tynd vinterjakke og paraply med i kufferten.

Februar

Selvom februar er en af de koldeste måneder, opleves der af og til nogle overraskende varme dage i denne måned. Normalt vil dagstemperaturen max. nå 18 grader ved kysten og 16 inde i landet, i bjergene sjældent over 7 grader. Aftener og nætter kan i februar være en smule køligere end i december og januar. Nedbøren er en smule aftagende i februar, det er dog stadig en god ide at medbringe paraply og vinterjakke på rejsen til Cypern i februar.
 

 

Marts

Foråret er ved at være nået til Cypern. Vejret på Cypern bliver varmere og regnen er mindre end i vintermånederne. Dagene bliver længere med op mod 8 daglige solskinstimer. De højeste dagstemperaturer når 20 grader ved kysten og inde i landet, mens bjergene stadig må nøjes med 10 grader. Aftener og nætter kan stadig være meget kølige, ned til 10 grader ved kysten og 7 grader inde i landet. Er du til en aktiv ferie med vandreture er dette et perfekt tidspunkt, da alt er grønt og de vilde blomster blomstrer.

April

 

Foråret er for alvor i gang på Cypern. Aftener kan stadig være lidt kølige, helt ned til 11-13 grader ved kysten, 10 inde i landet og 6 grader i bjergene, mens dagtimerne i gennemsnit byder på temperaturer op mod 22-23 ved kysten, 24 inde i landet og 15 i bjergene. Her vil stadig være nogle få dage med regn, men regnen er meget lidt dominerende på Cypern i april.

Maj

Vejret begynder at gå fra forår i starten af maj til sommer i udgangen af måneden. De gennemsnitlige max. temperaturer når 24 grader ved vestkysten, 27 grader ved sydkysten og 30 grader inde i landet og selv i bjergene er temperaturen nået 20-21 grader. Nætterne er også så småt ved at blive lune med 15 grader ved vestkysten og inde i landet, 16-17 grader på sydkysten og 11 grader i bjergene. Nedbøren er meget lav i maj på Cypern med kun 1-2 regndage i hele maj. Vandtemperaturen i maj er med sine 19-20 grader også ved at nå et niveau hvor badning i havet er muligt.

Juni

Sol og sommer over hele Cypern. Temperaturen fortsætter med at stige til op mod 28 grader i vest, 30 grader i syd, 34 inde i landet og 25 grader i bjergene. Det kan dog være nødvendigt med en tynd trøje til de sene aftentimer hvor temperaturen ligger omkring 18 grader i vest, 20 i syd, 19 inde i landet og 15 i bjergene.  Regn er stort set ikke-eksisterende. Med en vandtemperatur på Cypern i juni omkring 23-23 grader er der ikke længere nogen undskyldninger for ikke at få sig en forfriskende dukkert i havet.

Juli

Klar blå himmel, høje temperaturer, masser af solskin og høje vandtemperaturer er noget af det, der kendetegner vejret på Cypern i juli bedst. De højeste gennemsnitstemperaturer om dagen ligger på 30 grader på vestkysten, 33 grader på den østlige og sydkysten, 36-37 grader inde i landet og 28 grader i bjergene. Aftener og nætter er lune og temperaturen når sjældent under 20-22 ved kysterne og inde i landet. I bjergene kan temperaturen nå ned omkring 18 grader. Det dejlige blå hav omkring Cypern har også nået en behagelig vandtemperatur på 26 grader ved denne tid. Regn er ikke-eksisterende i juli på Cypern. Er du til sol, strand og vandsport er dette den ideelle tid at rejse til Cypern.

August

Dette er sammen med juli den varmeste periode på Cypern. Med op mod 12-13 solskinstimer fra en skyfri himmel, vandtemperaturer på op mod 27-28 grader, og dagstemperaturer som i juli, er dette det perfekte tidspunkt for en badeferie på Cypern.  Regn i august er som i juli, ikke-eksisterende.

September

Stadig meget varmt og solrigt vejr på Cypern i september måned. De gennemsnitlige dagstemperaturer når omkring 29 grader på vestkysten, 31 på sydkysten, 34 inde i landet og 24 grader i bjergene. Nætterne begynder at blive en lille smule køligere end i juli og august, hvor de laveste temperaturer vil ligge på 19 for vestkysten og inde i landet, 20 grader ved sydkysten og helt ned til 15 grader i bjergene. Vandtemperaturen på Cypern i september er stadig høj med sine 26 grader i gennemsnit. Slutningen af september kan byde på en smule regn, men det er meget lidt.

Oktober

Det er blevet efterår på Cypern. Dagene er stadig varme, mens nætterne er begyndt at blive en smule kølige. Oktober er stadig en forholdsvis tør måned med et gennemsnit på 4-6 dage med regn alt efter regionen. Dagstemperaturerne vil nå op omrking 27 grader i vest, 28-29 grader i syd og øst samt inde i landet, mens der i bjergene højst vil være omkring de 20 grader. Nætterne når temperaturen på 16 grader i syd, 17-18 grader på vestkysten og inde i landet, mens bjergene når helt ned omkring 11 grader i nattetimerne. Vandtemperaturen er stadig med sine 24 grader høj og med mulighed for at bade i havet. Det anbefales at medbringe en trøje til aftentimerne ved denne årstid.

November

Det kan mærkes, at det er efterår, Temperaturen er nedadgående med max. temperaturer på 22-24 ved kysterne og inde i landet og max. 13 grader i bjergene. Nætterne er kolde, 13-14 ved kysten, 10 grader inde i landet, og i bjergene helt ned til 6-7 grader.  Vandtemperaturen er også på vej ned, men med et gennemsnit på 21 grader har du stadig mulighed for nogle forfriskende dukkerter. Regnen begynder også at tage til med et gennemsnit på 5-7 regnvejrsdage i løbet af måneden.

December

Nu starter vinteren på Cypern. Vejret bliver mere omskifteligt. December og januar er de to vådeste måneder på Cypern med op mod 6-9 regnvejsdage, alt efter region. Temperaturen når i dagstimerne sjældent over 19 ved kysterne, 17 inde i landet og 8 grader i bjergene. Nætterne er kølige, helt ned 9-10 ved kysten, 7 grader inde i landet og 3 grader i bjergene, hvor frost heller ikke er ualmindelig.

Please reload

bottom of page